Vélemények
Betti: "Születésünk pillanatától halálunk percéig életünk egy folyamatos utazás. A táj, az emberek és a vágyaink is változhatnak, miközben a vonat megállíthatatlanul halad tovább. Az élet maga a vonat, nem az állomás." (Paulo Coelho)
De Krabi és Ao Nang egy olyan állomás volt az életemben, ami mellett nem lehet csak úgy egyszerűen továbbsuhanni, a tenger színe, az a sok mosoly, a magával ragadó napfelkelte a Tiger Cave Temple-nél, a vallási kúltúra, a nyugalmat s békességet árasztó rengeteg Buddha..., Songkran:-), Marinával jóga, Heidivel Pilates, a thai palacsinta s az illatok, a puha homok a talpam alatt s a kis tücskök, gekkók "halk" moraja, nem beszélve a sziklákról s a tenger alatti világról... Úgy érzem, Thaiföld örök szerelem :-)
Csilla: "Bő két hónapos thaiföldi utamból egy hetet terveztem Ao Nangon tölteni, de végül három hét lett belőle. Rengeteg a tenni- és látnivaló, ráadásul többnyire minden sokkal olcsóbb, mint Thaiföld felkapottabb részein. (Például fele annyiért lovagoltam két órán át, mint amennyiért Hua hinben fél órát lehetett volna.) Életemben először itt próbáltam ki a lovas túrát, a sziklamászást, a raftingolást, de legalább ennyire élveztem (ha nem jobban!), azokat a napokat, amikor egyedül indultam „útnak”, így jártam be és fedeztem fel a majmokkal zsúfolt sziklás tengerparti részt, a központi szállásomtól öt perces sétára talált mini-dzsungelt, a thaiok kedvenc parkját, ahol délelőttönként egyenruhába öltözött iskolás csoportok játszanak, a kagylókkal borított partot, és Krabi díszes, szűk utcáit még nem is említettem… Szóval, szerelem volt első látásra, azóta is hiányzik a kedvenc partom, a kedvenc sziklám, a kedvenc naplementémmel."
Eric: "Mindig is ki akartam próbálni a búvárkodást, de mondjuk eléggé szerencsés voltam hogy ezt pont Phi Phi szigetén tehettem meg.
Volt már lehetőségem hogy medencében vagy Magyarországon próbáljam ki, de végül úgy alakult hogy ezen a paradicsomi helyen merülhettem legelőször. Cooper javasolta nekem a DSD-t (Discover Scuba Diving) hogy megismerjem ezt az új világot: nem kell semmi vizsga hozzá, csak egy kis elméleti oktatás után egy oktató - esetemben pont egy jóbarát: Cooper - irányítása és folyamatos felügyelete mellett merülhettem alá. Mint mindegyik túrán, itt is úgy kezdődött a nap hogy egy taxi jött értem reggel, kivitt a kikötőbe, ahonnan hajóval mentünk Phi Phi szigetére. 15-en voltunk összesen a hajón, ahol a reggeli eligazításon minden szükséges információt elmondanak, adnak fincsi reggelit, hagynak napozni és persze relaxálni. Aznap kétszer 40 percet merültem és mondhatom hogy ezt napot sosem fogom elfelejteni. Fantasztikus érzés volt életemben először víz alatt lélegezni, nagyon gyorsan meg lehet szokni és pár perc múlva már csak a látványra összpontosítottam. A 30 fokos vízben isteni volt lebegni, láttam barakúdákat, hihetetlen gyors cápákat és számomra a legnagyobb élmény az volt hogy hosszú percekig egy óriás teknőssel úszhattam, amit könnyen lehetett követni. A nap tökéletesen volt megszervezve, a búvároktatók nagyon jó fejek voltak, nekem semmi más dolgom nem volt, csak jólérezni magam. Megkoronázása volt ez kéthetes ao nang-i nyaralásomnak.

Azóta már el is döntöttem hogy jövőre ugyanott leteszem a búvárvizsgát!"
HU/ DE/ EN